De belangrijkste nationale feestdag in Frankrijk is natuurlijk Quatorze Juillet. Ieder jaar wordt op 14 juli de Franse revolutie herdacht. Dit viert men met leuke activiteiten, feestjes en vuurwerk. In Parijs vindt de grootste viering plaats met een militaire parade en vuurwerk bij de Eiffeltoren maar op andere plaatsen in Frankrijk wordt dit gevierd. Zo kun je in Montpellier de braderie bezoeken en in Cannes en Carcassonne genieten van mooie vuurwerkshows.

Op de langste dag van het jaar, 21 juni 2019, wordt het muziekfeest Fête de la musique Francegeorganiseerd. Op straat en in parken door heel Frankrijk treden diverse muzikanten op, zowel amateurs als professionals.

De Tour de Franceis het bekendste evenement in Frankrijk en vindt in 2019 plaats van 29 juni t/m 21 juli. Hij start dit jaar in België, in Brussel en eindigt zoals ieder jaar op de Champs- Élysées. Uiteraard gaat de route ook langs de Alpen en de Pyreneeën.

Ben je in de buurt van de Provence in de maand augustus? Neem dan een kijkje bij de Lavandel Corso in Digne-les-Bains. Er worden overdag en ’s avonds optochten gehouden maar er zijn ook vuurwerkshows en een kermis.

Nice vormt ieder jaar het decor voor het Nice Jazz Festival, één van de oudste jazz festivals in Europa! In 2019 vindt het festival plaats tussen 16 t/m 20 juli.

Keren bekeken: 363 ,