Met een ticket naar Nice vier je je vakantie aan de Côte d’Azur. De hemelsblauwe zee, wapperende palmbomen en het heerlijke eten zorgen voor een geweldige tijd!

Wanneer vlieg jij naar Nice?

Vlieg naar Nice en binnen 2 uur lig je in deze heerlijke streek op de witte zandstranden van Frankrijk. Proef na een dagje zonnen de heerlijke provencaalse gerechten met een Italiaans tintje. Een voorbeeld is Occa, een pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel en olijfolie. Heerlijk fris tijdens de warme zomerdagen is de salade Niçoise. Het is hét gerecht van de stad. In de oude stad Vieux Nice kun je cultuur snuiven. Dwaal urenlang in een doolhof van straatjes waar moderne kunst en historische gebouwen elkaar afwisselen.

Door het milde klimaat zorgt de Côte d’Azur vaak tot ver in oktober voor fantastische temperaturen. Je kunt tijdens een stedentrip in Nice dus nog heerlijk nazomeren. En wat dacht je van de winter? De stad is dan de aanvlieghaven voor wintersportgebieden in de buurt. Vanaf Nice ben je al binnen anderhalf uur in het skigebied Auron, Isola2000 en Saint-Dalmas Le Selvage. Glijd in Auron van de hoogste berg uit de omgeving: Cime-du-Chavalet. Deze is wel 2450 meter hoog! Lees meer over de 5 bekendste

Op je lijst met bezienswaardigheden in Nice mag de Sainte-Réparata kathedraal niet ontbreken. Deze is vernoemd naar de heilige Réparate die op haar 11e werd gearresteerd tijdens de christenvervolgingen. Ze werd in een oven gegooid, maar wist daar ongedeerd uit te komen. Daarop werd zij onthoofd. Haar lichaam werd in een boot gelegd en door de adem van engelen geblazen naar de Baie des Anges (de engelenbaai) bij Nice.

Het Parc du Chateau is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Nice. Met zijn ligging op 92 meter hoogte biedt het een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad. Op een heldere dag kijk je helemaal naar de Engelenbaai en de promenade van Port de Nice. Je vindt er verder de ruïnes van het Chateau de Nice. Een uitstapje dat je zeker moet maken op je stedentrip in Nice.

Marc Chagall is een van de grootste modernistische schilders die we kennen. De beste plek om zijn werk te bewonderen is in dit lichte moderne museum dat Chagalls enorme doeken met bijbelse motieven toont. Alleen de locatie maakt dit museum al tot een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Nice: het ligt op een droomplek, hoog op een heuvel, verscholen tussen de bladeren en in volledige stilte.

Op dit ruime centrale plein tref je mooie panden in Zuid-Italiaanse bouwstijl. Bijzonder: het is omzoomd door palmen, paleizen en dennen en bevindt zich tegenover een paar mooie fonteinen en tuinen. Mis ook de 7 beelden niet die de 7 continenten symboliseren. Op het plein, dat uitloopt in de grote winkelstraat, heerst een gezellige drukte. Perfect dus om de sfeer van de stad te proeven tijdens je stedentrip in Nice.

Dit plein werd onlangs gerestaureerd en is een prachtig voorbeeld van de neoklassieke architectuur in Frankrijk. Doordat het midden in het centrum van Oud Nice ligt, ligt het Place du Palais de Justice dicht bij alles. Er zijn tal van leuke restaurants en bars in de buurt. Aan het plein vind je het imposante Paleis van Justitie van Nice, een bezienswaardigheid op zich.

De echte Salade Niçoise

Op vrijwel elke menukaart kom je van de zomer de salade Niçoise tegen. Je krijgt hem gegarandeerd níet. Voor de meeste chefs is de oerversie te simpel, geen eer aan te behalen. Dus werd het boerenslaatje uit de omgeving van Nice opgetut met de meest uiteenlopende ingrediënten. De beroemde superchef Auguste Escoffier (1846-1935) begon ermee, hij voegde gekookte aardappels en haricots verts toe. In die tijd een doodzonde. Maar tegenwoordig is zowat alles geoorloofd. Behalve bij de aanhangers/restaurateurs van de authentieke Cuisine Nissarde, te herkennen aan een sticker op de ruit van hun restaurant. Die serveren nog de ‘enige echte’, bestaande uit niet meer dan tomaat, ui, hardgekookt ei, zwarte olijven uit Nice, tonijn, scheutje olijfolie en wijnazijn, snufje peper en zout. Geserveerd op een bord dat is ingewreven met wat knoflook. Minder is meer.

De echte Salade Niçoise

Nieuw: ‘Halle gourmande’ in Nice

In het voormalige Gare du Sud aan de Avenue Malaussena in Nice is een groots opgezette ‘halle gourmande’ geopend. . Met maar liefst 28 restaurants en snackbars. Zo ongeveer alle keukens uit de hele wereld zijn er vertegenwoordigd. Het station (historisch monument) werd al sinds 1991 niet meer voor treinverkeer gebruikt. Je kunt er nu tot middernacht terecht voor een hapje en een drankje.

Total Views: 2256 ,