Roquebrune sur Argens en Les Issambres

Niet ver van de kustplaats Fréjus, 10 kilometer landinwaarts, ligt het Middeleeuwse dorpje Roquebrune sur Argens. De plaats ontleent haar naam aan de rode rotsen van de Rocher de Roquebrune.

Informatie over Roquebrune sur Argens en Les Issambres

Het historische centrum met vele steegjes en trappetjes is bijna geheel autovrij. Aan de rand van het dorp is een ruim parkeerterrein waar kosteloos geparkeerd kan worden. In het centrum zijn leuke souvenirwinkeltjes, terrasjes en restaurants. De Rue de l’Hotel de Ville is de hoofdstraat waaraan de Moorse galerijen zich bevinden. De beste winkelstraat is de Rue de Grande André Cabasse. Ondanks de aanwas van vakantiehuizen in de omgeving en de modernisering heeft Roquebrune sur Argens haar oorspronkelijke charme weten te bewaren. In de omgeving van Roquebrune sur Argens zijn mooie wandelingen te maken door de uitgestrekte wijnvelden, langs de rivier de Argens of naar het meer Lac d’Arena. Bij dit meer zijn ook strandjes waar  waterfietsen te huur zijn.

Informatie over Roquebrune sur Argens en Les Issambres


Les Issambres
Zo’n 17 kilometer ten zuidoosten van Roquebrune sur Argens ligt de badplaats Les Issambres. Dit dorp, tussen Fréjus en Sainte Maxime, behoort tot de gemeente van Roquebrune. Les Issambres heeft alle mogelijkheden voor een onbezorgde zon- en strandvakantie: zeilen, duiken, waterskiën of gewoon heerlijk relaxen op één van de heerlijke zandstranden. Vanuit de haven vaart een veerdienst, les Bateaux Verts, naar Sainte-Maxime en Saint-Tropez. Afgezien van het feit dat dit natuurlijk een leuk tochtje is, omzeilt u op deze manier tevens de drukke kustweg in het hoogseizoen. Les Issambres is een rustige badplaats waar elke maandagochtend een gezellige Provençaalse markt wordt gehouden.

Total Views: 2625 ,